Ingrediënten:
340 gram chocolade (melk, puur of wit)
35 gram slagroom ongezoet
35 gram roomboter
3 el suiker
100 ml Berghorst Ginever
De vulling maken
Kook de slagroom samen met 3 eetlepels suiker en laat het geheel afkoelen tot ca. 30 ̊C. Smelt daarna 240 gram van jouw favoriete chocolade (puur, melk of wit) au bain-marie, laat het niet koken. Meng de room door de gesmolten chocolade en roer tot er een gladde massa ontstaat. Zorg dat de roomboter op kamertemperatuur is en roer deze ook door het chocolademengsel. Giet als laatste 100ml Berghorst Ginever door het mengsel. Voilà, de basis van je truffels!
Zet het in de koelkast en laat het 1 a 2 uur opstijven. Is het nog te zacht om er truffels van te vormen, zet het dan nog even in de vriezer.
Eetsmakelijk!
Als je truffels over hebt, bewaar ze dan in de koelkast.