Recepten

Berghorst Ginever – Tonic Kwarktaart

Ingrediënten: 1 pak kwarktaart naturel (Dr.Oetker) 125 ml Berghorst Ginever 175 ml tonic 1/2 limoen 1,5el lemoncurd 60 gr ongezouten boter 50 ml water 50 ml Limoensap 500 gr kwark 250 ml verse slagroom Bereidingswijze: Plaats het bijgesloten bakpapier vel van het pakje Dr. Oetker in de springvorm. Smelt de boter en de lemoncurd in een pan en rasp de helft van de schil van de limoen hierbij in. Neem de pan van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix van het pakje Dr. Oetker door het mengsel. Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met het mengsel en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Doe het water, gin, tonic, limoensap, kwark en de slagroom in een grote kom en meng dit met een mixer met garden goed door op de laagste stand. Voeg de taartmix die in het pakje van Dr. Oetker zit toe en meng het mengsel nogmaals met de mixer op de laagste stand in ongeveer 1 minuut tot een glad mengsel. L;opt het daarna op de hoogste stand in 2,5 minuut tot een luchtige massa.  Schenk het taartmengsel over de bodem. Laat de taart ten minste 2,5 uur opstijven in de koelkast.   Decoreer de taart met rasp en schijfjes van limoen.  Eetsmakelijk!