Ingrediënten:
1 pak lange vingers
100 ml Berghorst Citroen Brandewijn
3 theelepels suiker
2 eetlepels lemon curd
250 gram mascarpone
200 gram (magere) kwark
300 ml slagroom
1 citroen
1 zakje klop-fix
Poedersuiker
Geschaafde amandelen, als garnering
Springvorm (18cm)
Bereidingswijze:
Roer met een garde of spatel 250 gram mascarpone los samen met 200 gram kwark en 2 a 3 eetlepels lemon curd. Klopt 300 ml slagroom lobbig en voeg hier het zakje klopfix aan toe en 6 eetlepels poedersuiker. Meng de slagroom met een spatel voorzichtig door het mascarpone-kwarkmengsel. Let op! Niet te hard roeren anders verdwijnt de luchtigheid.
Schenk de Berghorst Citroen Brandewijn in een platte schaal of diep bord. Dip de lange vingers kort in de Berghorst Citroen Brandewijn en bedek hiermee de bodem van een ingevette springvorm. Zorg dat de lange vingers vochtig zijn maar nog wel stevig. Bedek de lange vingers vervolgens met de helft van het mascarpone-kwarkmengsel. Herhaal deze stap nogmaals zodat je eindigt met een laag mascarpone-kwark.
Laat de taart nu minstens 1 uur opstijven in de koelkast. Vlak voor het opdienen garneer de tiramisu met poedersuiker, geschaafde amandelen en citroenrasp af.
Eetsmakelijk!