Recepten

Berghorst Ginever Cake

Ingrediënten cake:
250 gram roomboter 
250 gram lichtbruine basterdsuiker
2 limoenen (rasp)
5 eieren
250 gram zelfrijzend bakmeel
80 ml Berghorst Ginever 

Ingrediënten siroop:
100 gram kristalsuiker 
150 ml tonic
2 limoenen 
30 ml Berghorst Ginever 

Ingrediënten cake:
150 gram poedersuiker
Berghorst Ginever

Bereidingswijze:
Cake: Klop de suiker met de boter wit en romig. Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Voeg het zelfrijzend bakmeel toe. Breng op smaak met de limoenrasp, gin en een snufje zout. Giet in een cakeblik en bak de cake 1 uur op 170 graden. 

Siroop: Breng de tonic en de suiker aan de kook en laat het iets indikken. Snijd 1 limoen in plakjes. Kook de plakjes mee in de siroop tot ze zacht en doorschijnen zijn, circa 10 minuten. Pers de andere limoen uit. Haal de plakjes limoen uit de siroop en laat deze afkoelen. Meng de gin en het limoensap door de siroop en laat ook dit afkoelen. Is de cake klaar prik er met een satéprikker in en kijk of de cake klaar is. Bestrijk de cake met de siroop en laart de cake afkoelen.

Glazuur: Meng de poedersuiker met zoveel Berghorst Ginever dat er een dik glazuur ontstaat, maar wel dat je het nog kan schenken. Als de cake volledig is afgekoeld giet je het glazuur over de cake. Laat het glazuur iets hard worden en versier met de ingemaakte limoenschijfjes.