Recepten

Berghorst Ginever Chocolade Truffels

Ingrediënten:
340 gram chocolade (melk, puur of wit)

35 gram slagroom ongezoet
35 gram roomboter
3 el suiker
100 ml Berghorst Ginever

De vulling maken

Kook de slagroom samen met 3 eetlepels suiker en laat het geheel afkoelen tot ca. 30 ̊C. Smelt daarna 240 gram van jouw favoriete chocolade (puur, melk of wit) au bain-marie, laat het niet koken. Meng de room door de gesmolten chocolade en roer tot er een gladde massa ontstaat. Zorg dat de roomboter op kamertemperatuur is en roer deze ook door het chocolademengsel. Giet als laatste 100ml Berghorst Ginever door het mengsel. Voilà, de basis van je truffels!
Zet het in de koelkast en laat het 1 a 2 uur opstijven. Is het nog te zacht om er truffels van te vormen, zet het dan nog even in de vriezer.

De truffel maken
Maak met je handen ronde truffels naar gewenste grootte, smelt ondertussen 100 gram chocolade naar keuze au bain-marie tot ca. 30 ̊C. Dompel de balletjes met behulp van een vork in de gesmolten chocolade. Leg de truffels op een met bakpapier bekleed bord en zet ze nog even terug in de koelkast om weer stevig te laten worden voor je ze serveert.
 

Eetsmakelijk!
Als je truffels over hebt, bewaar ze dan in de koelkast.