Recepten

Stoofpeertjes met Twentsch Kuiernat

Ingrediënten:
1/2 citroen 

1 kg stoofpeertjes
250 ml Bessensap 
50 ml suiker
1 kaneelstokje 
1 kruidnagels (Optioneel)
1 laurierblaadje (optioneel)
Scheut Twentsch Kuiernat  

Bereidingswijze:
snijd met een scherp mesje of dunschiller 3 reepjes gele schil van de citroen.
Schil de peertjes met een scherp mesje of dunschiller. Laat de steeltjes eraan zitten.
Doe de stoofperen in een ruime pan en voeg de bessensap toe.
Vul aan met water totdat de peertjes net onder staan.
Voeg de citroenreepjes, suiker en het kaneelstokje toe en breng aan de kook.
Voeg voor een extra kruidig accent de kruidnagels en laurier toe. Stoof 1 uur op laag vuur.
Laat de stoofpeertjes afkoelen en gooi er een scheut Twentsch Kuiernat overheen.
Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm voor het serveren op laag vuur, of serveer ze koud.

Om uw ultieme eigen smaak te creëren kunt u variëren in hoeveelheid van de receptuur.