Recepten

Verwarmde kipragout met Twentsch Kuiernat

Ingrediënten voor 4 personen:
400 gram kipfilet

500 ml kippenbouillon
40 gram boter
1 grote ui
1 laurierblad

1 kruidnagel
150 gram Twentse shiitakes
40 gram bloem
1 flinke scheut Twentsch Kuiernat
bieslook als garnering

Bereidingswijze
verwarm de kippenbouillon. Voeg de kipfiles toe aan de bouillon en houd de tempratuur laag zodat de kip pocheert in plaats van kookt. Haal de kip zodra deze gaar is uit de bouillon.

Snijd de ui fijn. Verwarmd de 40 gram boter in een pan en bak hierin de ui met de kruidnagel en een laurierblaadje gaar. Voeg vervolgens de in plakjes gesneden shiitakes toe en bak deze ongeveer 5 minuten op een laag vuur mee.

Voeg de bloem toe en blijf gedurende 1 minuut roeren zodat de bloem kan garen. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe totdat er een mooie gebonden saus ontstaat. trek de kipfilet met een vork in draadjes en voeg deze toe. Zet het vuur uit en voeg een flinke scheut Twentsch Kuiernat toe. Breng de ragout op smaak met zout en peper en maak het af met wat fijngesneden bieslook.

Lekker met geroosterde plakken zuurdesem als lunch. Als voorgericht in een souffleschaaltje met een plak bladerdeeg erover in de oven. of als hoofdgerecht met rijst en een frisse salade.

Wist je dat er in Twente twee shiitake kwekerijen zijn? Namelijk Masselink in Tilligte en Shiitake Kwekerij in Twente Enschede.

http://stefaniespoelder.nl/